به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر رحمانی فضلی در مراسم تودیع خود به عنوان دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: پنج سال گذشته و ما به خاطر همه کارهایی که کردیم و یا نکردیم و یا می توانستیم و نکردیم باید پاسخگو باشیم و اگر قصوری بوده امیدواریم فرصت جبران به ما بدهند و یا اگر تقصیری بوده باید از مردم عذرخواهی و از خداوند طلب آمرزش کنیم.

وی گفت: بحث مبارزه موادمخدر موضوع پیچیده ای است ضمن اینکه کار ستادی نیز کار سختی است و در واقع همکاری و هماهنگ کردن اعضای ستاد بسیار مشکل است و از بد روزگار همه مسئولیت های بنده نیز ستادی است و هماهنگ کردن همه این دستگاه ها در یک مسیر و هدف و در واقع در یک خط مشی خیلی کار سختی است اما با انگیزه درونی و علاقه به این موضوع هماهنگی خوبی بین دستگاه ها داشتیم و همه دستگاه ها ظرفیت خود را به کار گرفتند ضمن اینکه نیروی انتظامی نیز در عملکرد قابل مقایسه با دیگر دستگاه ها در امر مبارزه نیست همانطور که در حوزه درمان بحث فعالیت های بهزیستی قابل مقایسه با دیگر دستگاه ها نیست.

رحمانی فضلی افزود: در این چند سال هماهنگی خوبی بین دستگاه ها وجود داشت ضمن اینکه از مقام معظم رهبری نیز تشکر می کنم که در حوزه آسیب های اجتماعی سنگ تمام گذاشته اند و 6 جلسه را در خدمت ایشان بودیم و جلسه هفتم نیز آبانماه برگزار خواهد شد به ویژه که شخصا پیگیری و حمایت می کردند و با پیشنهادات خود هدایت می فرمودند.

وی ادامه داد: امروز به جایی رسیدیم که می توانیم بگوییم گامی هرچند کوچک در این امر برداشته شده است.

وزیر کشور گفت: موضوع اعتیاد در همه جوامع وجود دارد ضمن اینکه درمان نیز کار سختی است و همه جوامع و کشورهای مختلف درگیر این موضوع هستند.

رحمانی فضلی با بیان اینکه نسبت به شرایط جهانی در وضعیت مطلوب تر و بهتری قرار داریم، افزود: طبق آخرین آمار به هنگام شروع فعالیت 3 میلیون و خرده ای شیوع داشت اما آخرین آمار حدود 700 هزار نفر کاهش را نشان می دهد.

وی در ادامه به بحث سیاست های پیشگیرانه اشاره کرد و گفت: نخستین اقدام در این حوزه این بود که هیچ عدد و رقمی و یا اطلاعاتی در این حوزه محرمانه نیست که در این خصوص دوستان ما در ستاد گام های بلندی برداشته اند و راهبردها و سیاست ها مشخص شد و مصوبات دولت را نیز به همراه داشت که همه اینها پله ای برای جهش به بالاتر بود.

دبیر کل سابق ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: نیروی انتظامی در حوزه پیشگیری گام های اساسی برمی دارد ضمن اینکه در حوزه اجتماعی کردن گام های خوبی برداشته شده است.

رحمانی فضلی گفت: در بحث انتخاب جانشین و یا به عبارتی دبیر کل جدید ستاد در تردید بودم که چه کسی باشد که در نهایت در جمع بندی و مشورت به این موضوع رسیدیم که از نیروی انتظامی و به شخص آقای مومنی رسیدیم که وی جانشین نیروی انتظامی بود هرچند که جداشدن وی از نیروی انتظامی سخت بود چراکه اداره کشور از نظر امنیتی و انتظامی سخت است و آماده بودم که اگر مومنی و یا فرمانده ناجا نپذیرفتند بنده تمکین کنم که در نهایت پذیرفتند.

وی ادامه داد: با شناخت عمیقی که آقای مومنی در بحث مبارزه با موادمخدر داشتند این مسئولیت را قبول کردند که اکنون نیز سیاست ها و مسیر و برنامه ها مشخص است اما به این معنا نیست که مسیرهای جدید نداشته باشند.

وزیر کشور در ادامه از همکاری استانداران تشکر کرد و گفت: در این دوره استانداران فعالیت و همکاری خوبی داشتند ضمن اینکه دولت نیز حامی آقای مومنی در این مسئولیت خواهد بود.

رحمانی فضلی در ادامه افزود: بحث اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر بسیار مهم است بدون اجتماعی کردن و استفاده از ظرفیت مردمی نمی توانیم در امر مبارزه با موادمخدر موفق باشیم در بحث پیشگیری نیز همانطور که پیش از این نیز گفته ام بهترین راه مبارزه با اعتیاد معتادنشدن است و بعد از اینکه معتاد شد درمان سخت است و باید پیشگیری کرد و تاکید ما در این خصوص بر روش مقابله بر مبنای اطلاعات است چراکه بیش از 65 درصد اقدامات ما در بحث مبارزه با موادمخدر اطلاعاتی بوده است که در این خصوص وزارت اطلاعات نیز در شناسایی سران قاچاقچی و یا باندها فعالیت های خوبی کرده است.

وی گفت: موضوع بعدی درمان است که اقدامات خوبی صورت گرفته است.

وزیر کشور افزود: با همه اقدامات صورت گرفته هنوز هم وجود یک معتاد برای ما مسئله است و هنوز درصد و رقم بالاست و باید فکری کنیم چراکه هرکدام از این معتادان فرزند ما هستند و این تنها با قوانین و مقررات و به صورت رسمی قابل مقابله نیست باید از طریقش انجام شود.