به گزارش ایسنا، انوشیروان محسنی بندپی در نشست خبری خود به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر با اشاره به شیوع شناسی اعتیاد زنان در سال ٩۴ گفت: در بازه سنی ١۵ تا ٢۵ سال به ازای هر ۶.۶ مرد، یک زن، در بازه سنی ٢۵ تا ۴۴ سال به ازای هر ١۶ مرد، یک زن و در بازه سنی ۴۵ تا ۶٠ به ازای هر ١٧ مرد، ١ زن معتاد وجود داشته است.

به گفته وی،  این آمار نشان می‌دهد با کاهش سن، رشد اعتیاد در زنان اختلاف معنی داری را نشان می دهد که نشان دهنده افزایش زنان در معرض آسیب‌های اجتماعی است.

وی با اشاره به فعالیت ۲۷۰۰ مرکز ارائه خدمات درمانی، نگهداری و مراقبتی اظهار کرد: دو گروه سنی و جنسی یعنی کودکان و زنان در اولویت برنامه‌های سازمان بهزیستی قرار دارند. در استان سیستان و بلوچستان نیز دو مرکز اقامتی کودکان مشغول به فعالیت است که در آن ١۵٠ کودک نگهداری می‌شوند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به پژوهشی که در این دو مرکز انجام شده است، تصریح کرد: بر اساس پرسشنامه‌های تکمیل شده، ۵١ درصد کودکان معتاد دارای مادر معتاد، ٣٧ درصد پدر و مادر معتاد بوده و تنها ١٨ درصد دارای پدر و مادر معتاد نداشته اند.

محسنی بند پی با بیان این که ۱۲۶ مرکز درمان اعتیاد زنان در کشور فعالند گفت: ۵۶ مرکز برای بهبودی و بازتوانی زنان، ۲۳ تیم سیار،  ۲۷شلتر ، ۱۶ مرکز گذری و ۴ مرکز توانمند سازی و جامعه پذیری از بین ۲۷۳۲ مرکز کشور مشغول به فعالیت هستند.

وی با اشاره به اینکه دو سال است در کشور الگوی دادگاه درمان مدار دنبال می‌شود افزود: این طرح در ۵ استان شامل یزد، گیلان، قزوین و .... به شکل پایلوت آغاز به کار کرده است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه اظهار کرد: این طرح با حمایت قوه قضاییه و معاونت پیشگیری از جرم همراه بوده است و شرایطی را فراهم می کند تا نگاه جرم انگارانه به معتاد به نگاه بیمار گونه به آنها تغییر کند.

بازنگری پروتکل‌های مراکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ 

محسنی بند پی با بیان این که ۷۲ هزار نفر از معتادان تا کنون پذیر ش شدند اظهار کرد: پروتکل های درمانی و به ویژه پروتکل‌های مراکز ماده ۱۶ بازنگری شدند. همچنین تیم‌های سیار در حال افزایش است تا هم معتادان مورد شناسایی قرار بگیرند و هم در مراکز ترک اعتیاد پذیرش شوند.

وی با بیان این که پیش از این اقدامات سازمان بهزیستی به شکل جزیره‌ای و انتزاعی بوده است تصریح کرد: تا پیش از این اقدامات به گونه‌ای بودند که فرد بهبود یافته بعد از دو ماه رها می شد اما سازمان بهزیستی با نگاه جدید خود وارد موضوع حرفه آموزی به معتادان شده است به طوری که در سال ۹۶ ، ۷ هزار معتاد بهبود یافته اشتغال پیدا کردند و به چرخه زندگی عادی بازگشتند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر این که سازمان بهزیستی به نقطه نظرات علمی تاکید زیادی دارد تصریح کرد: بر اساس برنامه‌های جدید در صورتی که معتادی حرفهای را بلد باشد با استفاده از آموزشهای فنی و حرفه‌ای این حرفه را ارتقاء می دهیم. همچنین اگر این طرح فاقد توانمندی باشد نسبت به حرفه آموزی اولیه اقدام می کنیم به طوری که اگر لازم باشد حضور فرد در مراکز اقامتی تا سه ماه بعد از درمان تمدید می شود.

محسنی بند پی با بیان این که شعار امسال سازمان بهداشت جهانی همزمان با هفته مبارزه با مواد مخدر " ابتدا گوش بسپار" است تصریح کرد: این به آن معنا است که همه باید با جوانان رفتار مهربانانه داشته باشند و با آنها همراه باشند تا در دام اعتیاد گرفتار نشوند.

کاهش مصرف گل و شیشه بین جوانان 

وی در ادامه از افزایش ۱.۵ برابری سطح اعتیاد در سال ۹۷ خبر داد و گفت: همچنین نوروز امسال کارزار رسانه‌ای مبارزه با ماده مخدر گل راهاندازی شد و در گزارشها نشان میدهد که مصرف گل و شیشه در بین جوانان کاهش یافته است.

وی با تاکید بر فعالیت ۵۲۰۰ تیم اجتماع محور در محلات پرخطر اظهار کرد: به دنبال تقویت درمان اجتماع محور در سال ۹۶ مراکز pc دوبرابر شدند و ۳۲ مرکز در کشور فعال هستند.

وی با بیان این که در استان تهران ۷۰ نفر از کسانی که چرخه درمان را سیر کردند در ۱۵ مرکز مهارت آموزی شده‌اند گفت: در ۱۶ استان الگوی مدیریت موردی دنبال شده است در این طرح ۳ هزار معتاد بهبود یافته تقویت، پایش و رصد می شوند. همچنین در سال ۹۶ ، ۷۵۰۰ معتاد بهبود یافته از خدمات اشتغال و مسکن مناسب بهره‌مند شده است که امیدواریم این اقدامات در سال ۹۷ ادامه پیدا کند.

پیگیری اشتغال سه درصدی معلولان در دستگاه‌های دولتی و اجرایی

تسهیل شرایط فرزندخواندگی و در نظر گرفتن سهمیه برای ایرانیان خارج از کشور 

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اشتغال معلولان نیز گفت: در تماس اخیری که با رئیس سازمان اموراستخدامی داشتم اشتغال سه درصدی معلولان در دستگاه‌های دولتی و اجرایی با قدرت و قاطعیت پیگیری خواهد شد.

وی همچنین در مورد تسهیل شرایط فرزند خواندگی کودکان نیز افزود: قوانین فرزند خواندگی نسبت به گذشته تسهیل شده و نگهداری کودکان در شیرخوارگاه به حداقل رسیده، حتی برای خارج از کشور نیز سهمیه‌ای در نظر گرفته شده و به ندرت کودکان واگذار شده برگشت داده می شوند. کل ظرفیت شیرخوارگاه کشور ۲۵۰۰ است و در تهران ۱۶۰۰ نفر پشت نوبت دریافت کودک قرار دارند.