به گزارش ایرنا، فرید براتی سده روز سه شنبه در کارگاه آموزشی تربیت مربی برای پیشگیری از اعتیاد در محیط های کار افزود: بر اساس اعلام ستاد مبارزه با مواد مخدر 2 میلیون و 808 هزار مصرف کننده دائمی مواد مخدر در کشور شناسایی شده است.

معاون درمان و پیشگیری از اعتیاد مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی با بیان اینکه مصرف مواد مخدر در محیط های کاری بالا و در حد بیش از 20 درصد است،گفت: این موضوع ضمن کاهش بهره وری، تنش های کاری را افزایش داده و سرمایه اجتماعی در محیط کار را کاهش می دهد.

وی با بیان اینکه در بیشتر آسیب های اجتماعی رد پای اعتیاد نیز وجود دارد، اضافه کرد: حاکمیت برای مقابله با مواد مخدر تلاش زیادی هم در بخش عرضه و هم کاهش تقاضا می کند که البته به تنهایی کافی نبوده و باید مشارکت مردم نیز در این حوزه جلب شود.

این مسئول اضافه کرد: در رابطه با اقدامات دولت برای پیشگیری و کنترل اعتیاد می توان در کنار ایجاد هفت هزار مرکز سرپایی درمان اعتیاد به وجود یک هزار و 200 مرکز بهبود اقامتی، 250 مرکز گذری درمان اعتیاد(DIC) و حدود 100 سرپناه برای اسکان معتادان بی خانمان در کشور اشاره کرد.

این مسئول یادآور شد: اخیرا نیز بازتوانی و توانمندسازی معتادان بهبودیافته در دستور کار قرار گرفته و 24 مرکز در این خصوص در کشور فعال شده است.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: ورود اجتماع به برنامه های پیشگیری کمک می کند تا خود شهروندان از چنین مشکلاتی مصون شوند بنابراین راهبرد سازمان بهزیستی در حوزه آسیب های اجتماعی فعالیت های اجتماع مدار مبتنی بر گروه های کوچک محلی است.

براتی سده، جوامع کوچک را عمدتا مربوط به سه نوع آموزشی، کاری و محلی عنوان کرد و ادامه داد: در این راستا سازمان بهزیستی در مهدهای کودک و مدارس نیز برای مصون سازی اقدام کرده و آموزش و پرورش نیز همکاری خوبی در این خصوص دارد.

وی با اشاره به وجود 2 دسته محیط های کار سازمانی، اداری و صنعتی، گفت: از چند سال گذشته وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه پیشگیری از اعتیاد در بخش های صنعتی ورود کرده و بهزیستی نیز در حوزه اداری خصوصا با طرح جدید 'کیان' برنامه های آموزشی و کارمند یاری را اجرا می کند.

این مسئول افزود: در سال اول اجرای این طرح در هر استان فعلا یک دستگاه اجرایی اجرا می کند.

معاون پیشگیری و درمان مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی، افزود: برای پیشگیری و مصون سازی محیط های کاری روان شناسی مثبت، ایجاد نشاط و شادی در محیط های کاری و انگیزه بخشی به کارکنان مورد تاکید قرار دارد.