به گزارش روابط عمومی استان گلستان، عبدالرضا رحمانی فضلی دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر استان به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر در گرگان افزود: این پیشگیری در حوزه های مختلف باید اولویت بندی شده و اجرای امور مطابق با تاکیدات مورد نظر رهبر معظم انقلاب، هدفگذاری شود تا دارای نتیجه خوب و تاثیرگذار باشد.

وی بدون اشاره به میزان آسیب های اجتماعی در کشور و با بیان این که میانگین آسیب های اجتماعی در ایران کمتر از میانگین جهانی است، ادامه داد: راه اصلی در مساله پیشگیری این است که باید صیانت قوی از مردم داشته باشیم و در مساله کاهش آسیب های اجتماعی، آن را به یک خواسته اجتماعی با حضور و کمک مردم تبدیل کنیم.

رحمانی فضلی تاکید کرد: بحران های اجتماعی با برگزاری جلسات کارشناسان، کارمندان، رییسان و وزرا، حل نمی شود و معتقدیم تا زمانی که مردم به عنوان یک مطالبه اجتماعی کاهش آسیب های اجتماعی را نخواهند، تصمیمات ما اثرگذاری قوی نخواهد داشت.

دبیرکل ستاد اضافه کرد: با توجه به هجمه ای که از سوی دشمنان برای گسترش آسیب های اجتماعی ایجاد شده، باید کاری کرد تا مردم از آن مصون باشند، اما با برنامه ریزی هایی که دشمنان نظام در این زمینه انجام می دهند، مشخص نیست این کار چه زمانی جواب می دهد.

رحمانی فضلی تصریح کرد: اصلی ترین کانون کاهش آسیب های اجتماعی که می تواند مساله پیشگیری را رواج دهد، آموزش و پرورش است و اولویت آن از خانواده نیز بالاتر می باشد، زیرا فرد برای اجتماعی شدن وارد آموزش و پرورش می شود و محیط خانواده یک فضای بسته است.

وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر این که 50 درصد منابع مالی باید در مساله پیشگیری از کاهش آسیب های اجتماعی هزینه شود، یادآور شد: پایه های آسیب های اجتماعی لیبرالیسم و منفعت طلبی مالی است و گردش مالی مواد مخدر در دنیا به عنوان یک آسیب اجتماعی 50 میلیارد دلار است.

رحمانی فضلی با بیان اینکه مساله پیشگیری باید اثرگذاری بالایی داشته باشد، خاطرنشان کرد: معتادین جمع آوری شده برای ترک مواد مخدر پس از سه ماه از دست ما بیرون می روند و بسیاری از آنها بازگشت مجدد به این آسیب اجتماعی دارند.

وی خاطر نشان کرد: بر اساس آمارهای ارائه شده سالانه حدود 700 هزار نفر معتاد برای درمان به معرفی می شوند، اما تنها 10 تا 15 درصد پاک می شوند و بقیه دوباره به مواد گرایش نشان می دهند.

دبیرکل ستاد عنوان کرد: تقویت اعتقادات دینی و اخلاقی در جامعه با روش های مختلف اولویت اول در پیشگیری است که این روش ها باید امتحان شود.

رحمانی فضلی افزود: یکی دیگر از روش های کاهش آسیب های اجتماعی مساله ایجاد نشاط و امید در جامعه است که با روش های مختلف از جمله رسانه ملی، نشریات و فضای مجازی می توان اقداماتی انجام داد.

وی با بیان این که امید موجب حرکت، پویایی، حیات و بقا در جامعه می شود، اظهار کرد: امید و نشاط اجتماعی نباید در جامعه کم شود،

وزیر کشور و هیات همراه از روز چهارشنبه وارد استان گلستان شده و امروز در روز دوم سفر خود، علاوه بر حضور در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر استان گلستان، از مناطق مرزی این استان بازدید کرد.