ماریت قازاریان در گفتگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر به عملکرد سامانه ملی مشاوره اعتیاد اشاره کرد و گفت: به طور میانگین ماهانه بین 34 تا 35 هزار تماس موفق دریافت می‌کنیم، همچنین میانگین پاسخگویی به تماس‌ها بالای 80 درصد می باشد.

وي افزود: به طور میانگین زنان ۸۰ درصد از تماس گیرندگان این خط هستند و معمولا چند دسته را تشکیل می‌دهند؛ زنانی که همسرانشان دچار اعتیاد هستند، مادرانی که فرزندشان گرفتار مواد مخدر شده است و همچنین مادرانی که برای پیشگیری از ابتلای فرزندشان به اعتیاد و کسب اطلاعاتی پیرامون مواد مخدر، تماس می‌گیرند.

مدیر مرکز خط ملی مشاوره اعتیاد بهزیستی کشور ادامه داد: تماس‌گیرندگان توسط مشاوران مرکز که همگی از مددکاران اعتیاد، پزشکان عمومی و افراد باتجربه در حوزه اعتیاد هستند؛ راهنمایی می‌شوند.

قازاريان افزود: معمولا از هر رنج سنی با مرکز تماس می‌گیرند و روزانه مشاوره تلفنی داریم اما می توان گفت اکثر تماس‌گیرندگان در گروه سنی جوان و میانسال هستند.

وي درباره اینکه تماس گیرندگان بیشتر چه نوع سوالاتی می‌پرسند؟ گفت: بیشتر تماس‌‌گیرندگان اطلاعاتی درباره مخدرهای صنعتی و جدید می‌خواهند که می‌توان  به مواد مخدر «شیشه» ، «گل» و «حشیش» اشاره کرد. به کرات از ما سوال می‌شود که آیا «گل» هم خطر دارد؟ آیا «گل» اعتیادآور است؟ که ما  اطلاعاتی از خطرات و پیامدهای این مخدر به تماس گیرندگان می‌دهیم .

رئیس گروه پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی درباره سرنوشت طرح کمپین های کارزار رسانه اي در پیشگیری از اعتیاد به «شیشه» گفت: این طرح در 8 استان انجام شده است، ما نگرش افراد را در مرحله قبل و بعد از اجرای کارزار ارزیابی کردیم، در ارزیابی ها شاهد بوديم که اين كارزار رسانه ای 10-15 روزه، تاثیر بسیاری زيادي روی نگرش افراد داشته است و در همان 8 استان نتایج خوبی به دست آورديم.

قازاریان افزود: اگر این طرح ادامه دار بود و در همه استان ها اجرا می شد بدون شك، اثرات خوبی را شاهد بودیم اما متاسفانه به علت کمبود اعتبارات نتوانستیم، طرح را در همه استان ها به اجرا كنيم.

وی بيان داشت: امسال نیز اجرای دو کمپین در لرستان و عسلویه در دست اقدام داريم که از ابتداي امسال به اجرا در درآمده و امیدواریم این کمپین ها، محرکه ای شود تا به كل کشور هم تعمیم داده شود.

این مقام مسئول در بهزیستی درباره سن پیشگیری از اعتیاد یادآور شد: پیشگیری از سن کودکی باید شروع شود، البته به این معنی نیست که ما به یک کودک بگوییم مواد مخدر مصرف نکن. بلکه به این معنی است که پیشگیری باید خانواده محور باشد و تاکید ما روی خانواده و روابط بین پدر و مادر و شیوه رفتار والدین با فرزندان است تا پدر و مادر نظارت بهتری روی فرزندان داشته باشند.

قازاريان ادامه داد: خانواده تاثیر مستقیمي روی فرزندان دارد و این امر، تاثیر بسزایی بر سرنوشت و شخصیت فرزندان و نحوه مواجه فرزندان با آسیب های اجتماعی در بزرگسالی دارد، آینده فرزندی که در محیط امن خانواده رشد کرده و پدر و مادر در زمینه تربیت فرزند تعامل و مشارکت دارند با فرزندی که در شرایط نا امن بزرگ شده و پدر و مادر دائماً در کشمکش و تعارض هستند، بسیار متفاوت است.

وی افزود: امروزه در مهدکودک ها، برنامه مصون سازی خانواده ها و کودکان زیر سن دبستان را در برابر اعتیاد را داریم در این طرح جلساتی برای پدر و مادر برگزار می شود و درباره نحوه تعامل پدر و مادر با همدیگر و نحوه رفتار با فرزند صحبت می شود.

قازاریان در انتها به توسعه خط ملی مشاوره اعتیاد اشاره کرد و گفت: تلاش داریم خط ملی مشاوره اعتیاد را توسعه دهیم. سامانه تلفنی مشاوره اعتیاد، شماره 09628 است و این خط به عنوان خط کمکی برای راهنمایی مردم و مراجعه آنها به نزدیکترین مرکز درمانی اعتیاد و یا معرفی خدمات مورد نیاز آنها طراحی شده است.