به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، پرویز افشار با حضور در بخش خبری 21 شبکه یک سیما افزود: بر اساس سند جامع فرهنگی و پیشگیری، نظام آموزشی و آموزش پرورش جزو مهمترین گروه های هدف است و برنامه های خوبی در سال های اخیر آغاز شده است.

وی گفت: در کتاب های درسی اول دبیرستان، بخشی را برای مهارت های زندگی و پیشگیری از اعتیاد گنجانده شده است.

افشار افزود: در سند جامع فرهنگی و پیشگیری، پوشش حداقل 40 درصد را برای گروه های هدف آموزش و پرورش در نظر گرفته ایم که متاسفانه در سال های گذشته به علت محدودیت امکانات، اعتبارات و نیروی فنی ، این رقم حداکثر 15 درصد بوده است.

وی گفت: پارسال در استان قم حدود 40 هزار نفر از دانش آموزان و معلمان و والدین تحت پوشش این طرح قرار گرفتند و اثر بخشی برنامه مشخص شده است.

افشار با بیان اینکه این طرح آزمایشی به همه استان های کشور گسترش خواهد یافت، افزود: در این طرح و پیش آزمون، سطح آگاهی و نگرش افراد را نسبت به مواد مخدر سنجیدیم و نشان می دهد سطح آگاهی افزایش یافت.

معاون کاهش تقاضا و سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اعتیاد مشکل چند وجهی است و عوامل اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی بر آن تاثیر دارد.

وی افزود: مدرسه ایجاد کننده اعتیاد نیست بلکه آینه اجتماعی است که در آن زندگی می کنیم .

افشار گفت: آمار اعتیاد در مدارس نسبت به میانگین آن در سطح جامعه کمتر است.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه الگوی مصرف در حال تغییر است،افزود: متاسفانه سن گرایش به مصرف مواد محرک جدید و صنعتی پایین تر است و این مواد بسیار سریع تر افراد را وابسته می کند.

افشار گفت: در گروه های مدرسه ای تعداد بسیار اندکی از افراد ممکن است وابستگی پیدا کرده باشند و عمدتاً اعتیاد را از بیرون به مدرسه آورده اند.

معاون کاهش تقاضا و سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: برای دانش آموزان معتاد تعدادی از مراکز درمانی را که مهارت بیشتری در درمان دارند در نظر گرفته ایم و مراکز مشاوره ای هم در آموزش و پرورش در این باره وجود دارد.

افشار تاکید کرد: هرگز نباید دانش آموزان معتاد را از مدارس اخراج کنیم بلکه باید فرصت درمان را برای آن ها فراهم کنیم.